Kehittymisohjelmat johtajille

Johtaja, tunnistatko kehittymistarpeesi?

Onko sinulla tunne, että johtamistyylisi tarvitsisi kehittämistä tai muokkaamista? Oletko saanut palautetta, jonka mukaan et ole onnistunut johtamisessa? Osaatko johtaa itseäsi? Hallitsetko oman ajankäyttösi? Tuskailetko alituiseen muuttuvan toimintaympäristön kanssa? Tunnetko menettäneesi otettasi alaisiisi? Onko asiantuntijaorganisaatiosi etääntymässä Sinusta? Tuntuuko siltä, ettet hallitse muutosta? Haluaisitko tehdä asioille jotakin, mutta et tiedä mitä tai et ole varma, miten aloittaa? Puuttuuko Sinulta luottamuksellinen keskustelukumppani?

Tarjoan ratkaisuksi kehittymisohjelmaa

Kyse on tavallisimmin noin 6-12 kk pituisesta kehittymisohjelmasta, jonka räätälöin asiakkaan tarpeet huomioon ottaen. Toteutustapana on yleisimmin executive coachingiin, leadership coachingiin tai business coachingiin perustuva yksilö-, ryhmä- tai tiimicoaching tai edellisten yhdistelmä. Myös erilaisin vaihtelevin pedagogisin menetelmin toteutetut workshop-tyyliset tapaamiset ja valmennukset voivat olla osa kehittymisohjelmaa. Käytän usein soveltuvia profilointityökaluja osana johtajien kehittymisohjelmia, koska ne auttavat hahmottamaan kehittymisen kohteet sekä johtajalle itselleen, että johtoryhmälle. Tästä linkistä voit lukea lisää profilointityökaluista.

Jotta voit aloittaa kehittymisohjelman kanssani, edellytän Sinulta muutamaa asiaa:

  • Olet asiakkaana valmis panostamaan aktiivisesti omaan, johtajiesi ja organisaatiosi kehittymiseen
  • Ymmärrät business coachingin käytön menetelmänä ja pystyt luottamaan coachiisi
  • Tunnistat organisaatiosi ja yksittäisten johtajiesi kehittymistarpeet
  • Haluat kehittyä itse, haluat kehittää johtajiasi ja organisaatiotasi
  • Organisaatiossasi toimivilla johtajilla on perusvalmiudet kunnossa
  • Prosessiin osallistuvien johtajien työ- ja elämäntilanne on sellainen, että heidän on mahdollista osallistua coaching-prosessiin

Tutustu asiakkaideni kokemuksiin tästä.